FISKARS Control Sada nožů 5 ks v černém dřevěném stojanu + brousek

Kód: 18294
Neohodnoceno
1 830 Kč 1 512 Kč bez DPH
Skladem exp. 1-4 dny

FISKARS Control Sada nožů 5 ks v černém dřevěném stojanu + brousek

Nože z prezentované sady v černém bloku jistě najdou široké využití v kuchyni .

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

FISKARS Control Sada nožů 5 ks v černém dřevěném stojanu + brousek

FISKARS sada 5 kuchyňských nožů v černém bloku + brousek

Ovládací  nože z prezentované sady v bloku jistě najdou široké využití v kuchyni .

Nože na rukojeti mají  povrchovou úpravu Softgrip®.

Rukojeť byla navržena tak, aby perfektně padla do ruky. Mají další kryt na prsty pro případ, že by vám ruka sklouzla.

Nože jsou extrémně ostré a odolné , čepele jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli .

Vhodné do myčky - doporučujeme však ruční mytí, aby nože zůstaly déle ostré.

Brousek bude perfektní pro sadu nožů ! Vyplatí se ho mít doma.

Použitá keramická cívka  umožňuje snadné a rychlé ostření a hlavně nevyžaduje použití elektřiny!

Sada obsahuje:

FISKARS sada 5 kuchyňských nožů

  • Vysoce kvalitní nerezová ocel ( HRC52 ).
  • Rukojeť je vstřikována přímo na čepel
  • Protiskluzová vrstva na rukojeti Softgrip®
  • Ergonomický tvar rukojeti
  • Snadné a rychlé ostření
  • Blok z přírodního dřeva , černý .
  • Blok umožňuje bezpečné uložení nožů - dodatečné výřezy usnadňují vyjímání a vkládání nožů.

Blok na nože:

Blok je perfektní organizér na nože, díky kterému jsou vždy po ruce. Dřevěný blok potažený černou barvou . Ve spodní části bloku jsou otvory pro cirkulaci vzduchu.

  • Výška: 23,2 cm
  • Šířka: 12,3 cm

Nůž na chleba

Nůž s vroubkovanou čepelí určený pro krájení různých druhů chleba.

  • Délka čepele  23 cm
  • Celková délka: 35 cm

Šéfkuchařský nůž

Tradiční kuchyňský nůž se širokou čepelí na rukojeti pro všestranné použití.

  • Délka čepele 20 cm
  • Celková délka 32cm

Nůž Santoku

Nůž asijského typu určený pro krájení masa, ryb a zeleniny

  • Délka čepele 17,5 cm
  • Celková délka: 29,5 cm

Nůž na loupání a řezání

Perfektní také pro sekání drobné  zeleniny a bylinek, stejně jako loupání zeleniny a ovoce.

  • Délka čepele 10,8 cm
  • Celková délka 21,8 cm

Nůž na rajčata.

Má zoubkované ostří, ideální pro krájení zeleniny a ovoce s kluzkou slupkou

  • Délka čepele 11,6
  • Celková délka: 22,5

FISKARS brousek

Mimořádně pohodlné ořezávátko bylo navrženo tak, aby  jej mohli používat praváci i leváci .

Použitá keramická cívka umožňuje snadné a rychlé ostření

Brousek Fiskars Roll-Sharp je vhodné pro všechny kuchyňské nože Fiskars.

  • Šířka: 125 mm
  • Délka: 70 mm
  • Výška: 227 mm
  • Hmotnost: 95 g
  • Originální balení výrobce

FISKARS

Již více než 370 let se společnost Fiskars snaží zajistit, aby její produkty splňovaly všechna očekávání jejích zákazníků. Neustálá honba za dokonalostí a inovativní přístup k produktům je filozofií společnosti Fiskars . Proto jsou produkty Fiskars inovativní, funkční, snadno použitelné a nejvyšší kvality.

Proč se nevyplatí na kuchyňských nožích šetřit?

Nízká cena kuchyňských výrobků je zpočátku lákavá, ale kuchyňské nože, které stojí pár korun, prostě nejsou odolné. Levné materiály používané k výrobě nožů a jejich výroba z tenkého plechu obyčejného kovu znamená, že po krátké době bude nutné nákup opakovat a nože zlikvidovat. Čepele vyrobené z měkkého kovu a broušené laserem nelze účinně ostřit. Abyste se vyhnuli zklamání, doporučujeme značkové kuchyňské nože Fiskars, které jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a podléhají příslušnému technologickému postupu.

Co byste měli zvážit při nákupu kuchyňských nožů?

Při výběru nožů zvažte jejich účel a četnost kuchyňských prací. Pokud vaříte profesionálně nebo prostě rádi používáte dobré nože, investujte do vyšších řad nožů Fiskars. Minimalistům postačí jeden nebo dva nože, které navíc umožní pohodlnou přípravu jídel. Nejoblíbenějšími noži prodávanými jednotlivě jsou kuchařské nože, krájecí nože a nože na rajčata s malými zuby, tzv. pikety.

S dobrým kuchyňským nožem je řezání potěšením, proto si prosím přečtěte informace na konci naší nabídky.

DOBRÉ VĚDĚT

POUŽÍVÁNÍ A PÉČE

Každý nůž vyžaduje pravidelné broušení. Aby zůstala ostrá déle, nezapomeňte ji brousit na měkkém povrchu, například dřevěné nebo plastové desce. Řezání na tvrdých površích může způsobit rychlejší otupení kotouče. Při správném použití si nůž zachová své vlastnosti déle.

OSTŘENÍ NOŽŮ

Profesionální kuchaři před každým použitím nože používají ocelový brousek. V běžných domácích kuchyních nemusíte nože tak často brousit. Stačí to dělat pravidelně a v případě potřeby. Nože Fiskars jsou vyrobeny z oceli s tvrdostí od HRC 52 do HRC 55 , takže jsou ideální pro domácí použití. Čím tvrdší je čepel nože, tím déle si zachovává své vlastnosti. Nože Fiskars jsou příkladem dokonalé rovnováhy mezi zachováním ostrosti a potřebou broušení. Fiskars nabízí dva typy brousek: Roll-Sharp™ a ocelové brousky. Použití ocelového brousku vyžaduje speciální techniku. Celkový úhel ostření nožů Fiskars je 30°, což znamená, že čepel nože by se měla střídavě posouvat podél ocelového brousku pod úhlem 15° na obě strany dlouhými rovnoměrnými tahy. 

Pomocí brousku Fiskars Roll-Sharp ™ ho nabrousíte rychle a snadno – stačí jej položit na rovnou plochu a několikrát jím protáhnout čepel nože dozadu a dopředu. Při použití tohoto brousku si můžete být jisti, že ostření probíhá pod správným úhlem. Bez ohledu na použitou metodu by měl být nůž Fiskars po naostření opláchnut horkou vodou a vysušen.

ČIŠTĚNÍ

Všechny nože Fiskars lze mýt v myčce nádobí, ale ruční mytí prodlužuje jejich životnost . Když se nože myjí ručně, měly by být okamžitě opláchnuty a vysušeny. Důležité je také nenechat na povrchu nože zaschlé zbytky jídla, protože z dlouhodobého hlediska jej mohou kyseliny přítomné v potravině poškodit. Při mytí nožů Fiskars v myčce dbejte na to, aby nepřišly do kontaktu s jiným náčiním, nádobím nebo příbory, které by mohly poškodit ostří.

REZOVÉ SKVRNY

Stopy rzi, které se někdy vyskytují ve všech typech myček, se mohou během provozu rozšířit. Pokud po mycím cyklu myjete nože Fiskars v myčce nádobí, doporučuje se otevřít dvířka, aby mohla uniknout pára. Ihned po použití myčky je dobré nože osušit suchým hadříkem. Pokud se však na noži objeví rezavé skvrny, lze je odstranit pomocí vhodného čisticího prostředku na ocel.

ÚLOŽNÝ PROSTOR

Při uložení v zásuvce se čepele nožů obvykle otupí v důsledku kolize s jinými předměty. Aby nože Fiskars zůstaly ostré, měly by být uloženy v bloku na nože, magnetickém proužku nebo ve speciálních zásuvkových vložkách určených pro uložení nožů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: